Somogytúr Község Önkormányzatának Hivatalos Honlapja
polgarmester@somogytur.hu | Tel +36 85 327 005


 

A 67 sz. főút M7 autópálya és Kaposvár közötti szakaszának 2x2 sávosra történő bővítése és települést elkerülő utak építése folyamatban van. A projekt X. szakaszaként tervezés alatt áll a Látrányt elkerülő út, mely érinti Somogytúr község közigazgatási területét is.

A tervezett létesítmény a 345/2012. (XII. 6.) Korm. rendelet „egyes közlekedésfejlesztési projektekkel összefüggő közigazgatási hatósági ügyek nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánításáról és az eljáró hatóságok kijelöléséről” értelmében nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházás.

A 67 sz. főút Visz községen áthaladó szakaszának 2x2 sávosra történő bővített építési területét a településrendezési eszközökben biztosítani szükséges a hatályos településszerkezeti és szabályozási terv módosításával. A módosítás során új Közúti közlekedési terület került kijelölésre az út területén.

A településrendezési eszközök egyeztetési eljárása lezárult, a településszerkezeti terv módosítást Somogytúr Község Önkormányzat Képviselő-testülete a 16/2020. (II. 19.) sz. Kt. határozatával, a helyi építési szabályzat és szabályozási terv módosítását az 1/2020. (II. 19.) sz. Önk. rendeletével elfogadta.

Az elfogadott terveket az önkormányzat hivatalos helyiségében nyomtatásban, továbbá elektronikus formában honlapunkon és a www.njt.hu oldalon megtekinthető.